PILATES

Beweeg met kracht en precisie

De Pilates oefeningen zijn er in de eerste plaats op gericht de regio van de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. Op die manier krijgt men een sterk ‘centrum’ , wat Joseph Pilates het ‘Powerhouse’ noemde, van waaruit men de rest van het lichaam kan aanpakken. Het is een effectieve en veilige methode die door iedereen kan beoefend worden.

 

Duurtijd 45 minuten | Coach Sofie

Voor wie?

Pilates is trending! En wij weten waarom. Pilates is niet alleen goed voor het verbeteren van je postuur en balans, maar zorgt er ook voor dat je stress vermindert en je ademhaling verbetert.

Pilates kan door iedereen worden beoefend. Of je nu op zoek bent naar een low-impact workout die je gewrichten niet te zwaar belast, of je bent op zoek naar goede oefeningen om rug-, nek- of schouderklachten te verminderen, pilates is er voor jou!

Hoe ziet deze les eruit?

Een pilatesles start altijd met een korte opwarming waarmee we je spieren warm maken voor de oefeningen die volgen. Daarna volgen er enkele oefeningenreeksen waarin we systematisch de kernspieren van je lichaam versterken, je flexibiliteit verbeteren en focussen op een correcte ademhaling.

De meeste oefeningen worden uitgevoerd zonder gewichten en op een matje.

De voordelen van pilates

  • Versterken van de kernspieren van je lichaam
  • Het verbeteren van de houding
  • Meer flexibiliteit
  • Bevorderen van een gezonde ademhaling
  • Verbeterde coördinatie en balans

Timetable PILATES

Maandag

09:00 - 09:50 PILATES

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

09:00 - 09:45 PILATES

Vrijdag

Zaterdag

10:30 - 11:30 PILATES

Zondag